pátek 8. listopadu 2013

Policie prohledávala hobbymarkety, ve vazbě skončily desítky prodejců

Policie nezasahovala v uplynulém týdnu pouze proti growshopům, závadné zboží prodávaly i nadnárodní řetězce hobbymarketů. Prodejny byly do odvolání uzavřeny.
Ilustrační koláž: Uzavřená prodejna hobbymarketu v Brně - Ivanovicích
Policejní razie proti growshopům má nečekanou dohru. Pozorní občané uvědomili policisty, že k pěstování marihuany pod umělým osvětlením (tzv. indoor - pozn. red.) lze použít i zboží běžně prodávané v hobbymarketech. Policejní akce byla proto operativně rozšířena na prodejny velkých obchodních řetězců i na vyhlášená lokální zahradnictví. Jak potvrdila policejní mluvčí  plk. Mgr. Ivana Ježková, policisti k dnešnímu dni zajistili 40 tun květináčů, 25 tun truhlíků, 800 tun substrátů a zatím neupřesněné množství hnojiv. Hodnota zabaveného zboží podle prvních odhadů výrazně převyšuje 1 miliardu korun. Prodejcům bylo sděleno obvinění z šíření toxikomanie, které bude možná rozšířeno o obvinění z obecného ohrožení, pokud se prokáže, že hnojiva mohla sloužit k výrobě výbušnin.

Ve Středočeském kraji zasahovalo na 200 policistů se speciálně cvičenými psy, kteří od tzv. venkovních zahradách (outdoor - pozn. red.) odhalili větší množství různě vzrostlých rostlin. Odborná expertiza ukáže, zda se jednalo o nelegální marihuanu s obsahem účinných látek, tzv. kanabinoidů vyšším než 0,3 %. Jen v Berouně bylo sděleno obvinění šesti prodejcům, další budou zřejmě během víkendu přibývat. V rámci Jihomoravského kraje byly provedeny v souvislosti s problematikou hobbymarketů tři domovní prohlídky a čtyři prohlídky jiných prostor a zadrženy tři podezřelé osoby. "Realizace probíhaly v Brně a na Břeclavsku. Při prohlídkách policisté zajistili řadu předmětů a věcí, které mohou souviset s předmětnou trestnou činností. Zajištěné věci budou podrobeny dalšímu zkoumání a odborným expertizám," potvrdila policejní mluvčí Jana Tomková.

Nabídka dotčených obchodů je pravděpodobně legální a prodávaná svítidla, topidla, vzduchotechnika i hnojiva mohou být využívána k různým účelům. Kriminalisti specializující se na drogovou problematiku však soudí, že zákazníky jsou především pěstitelé marihuany. Podle kriminalistů hobbymarkety zpřístupňují marihuanu širokému počtu lidí, kteří si tak mohou opatřit věci nezbytné pro pěstování a zpracování rostlin. "Jedná se o obchody, které svojí nabídkou zpřístupňují širokému okruhu osob návodné a podněcující informace k pěstování rostlin, mnohé z nich vydávají dokonce i akční letáky, do kterých se slušný člověk na jaře nemůže ani podívat," uzavírá Tomková.

20 komentářů:

  1. Tak a konečně je svět zase v pořádku. Teď už je to fér. Doufala jsem, že přijdou zatnout tipec i těm hnusným feťáckým hobby potřebám, už mi pilo krev a´jak den co den nabádají k trestné činnosti nikdo s tím nic nedělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud to má být nadsázka , pak se to dá napsat tak , že to čtenář pochopí ... pokud ne pak už vůbec nechápu tvou schizofrenii , kdy ve svém profilu máš jako svou zálibu drogy hned druhé po sexu a tady proti nim brojíš. Mimochodem každá pouliční lampa obsahuje komplet pro indoor pěstování tak se těším až začnou zavírat ředitele a pracovníky všech technických služeb ...

      Vymazat
    2. Reklamní leták k předmětu není žádné nabádání, je to pěkná špína, a chudáci podnikatelé co prodávají legální zboži, které jim teď bezdůvodně zabavují, prý šíření toxikománie, "Tzn. že na všechny lékárny se udělá zátah, zavřou se a provozovatelé budou obviněni, protože tam prodávají věci k výrobě pervitinu???? " , nebo ´Zavřeme prodejny nožů, jelikož si tam mohu koupit vražedné nástroje a zkušená obsluha mi ještě ukáže, jak správně krájet maso.´ popř Proč nejsou z oběhu staženy všechny reklamní předměty, oblečení a jiné doplňky logem Listu Marihuany? nebo proc nezavřou všechny ty mega hornbachy a baumaxy za prodej hnojiv truhliku a pod, stejnym metrem jako u vlastniku growshopu.. ?? hm..

      Vymazat
    3. Ondrej Stravo: V takovém případě můžou vyhlásit totalitu....
      Ale my se nedáme...

      Vymazat
    4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    5. Hovna Hovna Hovna a to predevsim v hlave nejmenovane zeny -.- jediny co by jim mohli zabavit jsou seminka :D A z toho vyplyva ze jsou hovna i v hlavach jinych , nemaji pravo jim zabavovat vetsinu zbozi co zabavili .....

      Vymazat
    6. ZEMANOVA VLADA - A.C.A.B. a ta slečna je trošku mimo. Bohuzel jako cela nase republika. Zahradkari ted budou bručet a politici ( nejvetší tunéláři ) si dál sedí na svých vyhřátých židlých. HUMUS

      Vymazat
  2. jaký feťáci ty Owarle ... asi alkoholik ne ?

    OdpovědětVymazat
  3. Tohle je obyčejná mentální zaostalost českých nadlidí. Řešit takovou triviální záležitost je už docela k smíchu a ubohé.
    Za chvíli budou na školách zakazovat výuku chemie, biologie s tím, že člověk má informace k šíření toxikománie :D .
    Nechápu tento systém zaostalých starců , kteří se ohánějí svobodou, právem a lidskou inteligencí.
    Nic tu nedává smysl , ty vaše zákony a systémy nemají žádnou logiku a slušným lidem je z vás a vašeho myšlení akorát na blití.
    Z čeho nemají nadlidi prachy to zakážou pod nějakou ubohou záminkou. Za chvíli tu budete platit i za sluneční svit , a z Eu bude jeden veliký koncentrační tábor.
    Dobrý smetí jste si tu vychovali ze zdegenerovaných ovcí různými režimy.
    Ani se nedivím že lidi chlastaj a hulej , aby jste pochopili tyhle parazitující a hloupé systémy nadlidí, tak na to si pořádně potřebujete vygumovat hlavu a snížit se na jejich inteligenci 80-70 IQ.
    Sbohem a dík za pokažený život v zapšklé, závistivé a primitivní společnosti plných degenerovaných lidí.
    Napříč tím vaším barevným spektrem do stran chudáci.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že s tohoto peníze mít budou, podle mého názoru to souvisí se zavedením léčebného konopí do lékáren, momentálně mají na dovoz licenci dvě firmy jedna zahraniční a v druhá firma je firma která dělala úplně jiný obor a teď má zemědělskou činnost, navíc příštím rokem se to má pro léčebné účely začít pěstovat u nás a na to taky nějaké firmy budou mít licenci.....
      Je to jen o tom že někdo v tom vidí obrovské peníze ale mají strach že o to lidi nebudou mít zájem protože to není rozhodně léčba pro chudé, a většina lidí by si to za pár korun radši vypěstovala doma...

      Vymazat
    2. Je to šmejčko na lidi, trávu chcou legálně prodávat za dráž než dealeři na čerrném trhu :D co to jako má být... a navic to v takovym mnozstvi a za takovy penize ze si to stejne nebude moct nikdo dovolit a i kdyby tak toho bude mit tak na tyden a ne na mesic....
      naprosto souhlasim s nazorem ze to souvisi s legalizací léčebného konoopí.

      Vymazat
    3. vyborne! je nejvyssi cas doslapnout si na ucitele chemie!!!

      Vymazat
  4. jasná likvidace konkurence ze strany státu. totalito vítej.

    OdpovědětVymazat
  5. To: Tomas Hrodek
    Souhlasim s vami ze to tak vypada.... Jeste bych doplnil ze soukrome farmaceuticke firmy budou dovazet marihuanu z holandske cili tato razie je na zakazku...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel není pravda. Amatéři v českém Parlamentu se nezeptali v Holandsku, zda-li k nám budou lékařskou marihuanu dovážet. Takže jsme se po schválení zákona dozvěděli, že Holandsko smí vyvézt 50 kg ROČNĚ, a maximálně 100 kg během tří let...
      http://zpravy.idnes.cz/z-nizozemi-lze-dovezt-jen-100-kilo-konopi-za-tri-roky-fxo-/domaci.aspx?c=A130503_115956_domaci_hv

      Vymazat
  6. Tenhle svět se jim za chvilku zhroutí!!!

    OdpovědětVymazat
  7. zajímalo by mě, kdy si ke mě přijedou tatry pro hlínu na zahradu....taky vodu by mohli zakázat, protože tou se zalejvá, ale to jim ještě nedošlo naštěstí

    OdpovědětVymazat
  8. to je jasná apokalypsa...neobdělaná země, prázdné obchody, prázdné ledničky, hlad a nemoci... v pohodě a dál?
    myslím že to může souviset s legalizací ale taky si myslím že to může souviset s likvidací malého a středního zahradničení, které má eučko taky v plánu....hadi

    OdpovědětVymazat
  9. Mě je uplně jedno co dělaj (zatím´) Seženu si co potřebuju uplně stejně jako doted vubec nic se nezměnilo . A až si budu myslet že mě jejich nařízení omezujou na základní svobodě ,tak prostě vemu bouchačku a pudu jich pár popravit . Když to udělá pár lidí stejně tak si rychle uvědoměj že je něco špatně. Já jsem ochotnej za svobodu položit svůj život a když to budu muset udělat ,tak jich pár vemu sebou. S tím musej naši zákonodárci počítat že i to nejklidnější stádo se může splašit.
    Přesněji je to tak že chtěj ovládnout trh ve kterém cejtí peníze ,ale to se jim nepovede protože tady už dávno mají všichni to co potřebujou doma.
    Nedávno jsem koukal na mastičku z konopí která stála 600kč .A chlápek vyřvával kupte si mastičku nejlepčí na trhu celá 3% konopí obsahuje.
    3% to je jeden list na balení té mastičky ,to je uplně na hovno.Já když si jí dělám tak v tom hrnci musí stát vařečka !!!
    Marihuanu se dá sehnat velice kvalitní za 90kč gram ,na takovou cenu se oni nikdy nebudou chtít dostat .To znamená že jim to bude v těch lékárnách ležet a nikdo to nekoupí .
    Co myslíte že udělaj s tím zbožím co zabavili ?? Soudně se vydraží a koupí to nějakej lobista za zlomek ceny .Ono jestli máte postavit pěstírnu za miliardu nebo za pul miliardy je rozdíl. To je ten důvod proč zabavujou zboží na pěstování. Oni ho prostě normálně prachsprostě kradou ! Nic jiného to není,než legální krádež na obědnávku.

    OdpovědětVymazat
  10. Oni si páni teprve ted začínají uvědomovat do jakého hovna to šlápli .Něco podobného (podobnou chybu) udělal tenkrát car v Rusku když zakázal domácí pálení a židi tím získali monopol na prodej nekvalitního předraženého chlastu.A uvedlo to celou zemi na dlouhou dobu do problémů.
    Tráva je stejná,nemůžou lidem draho prodávat to co si můžou vyrobit sami ,dějiny nám ukázali že to nefunguje .

    OdpovědětVymazat